Louis Pasteur, aniversat de Romfilatelia la 200 de ani de la naştere

 

 

 

Considerând rolul mărcii poştale ca un element cu valoare de simbol prin care se pot transimte cu uşurinţă şi rapiditate mesaje care ajung la public într-o manieră creativă şi mereu originală, Romfilatelia a introdus în circulație pe 8 decembrie a.c. emisiunea aniversară dedicată lui Louis Pasteur la 200 de ani de la naşterea acestuia, îndeplinindu-și astfel o datorie de onoare din a promova mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei universale, ale căror descoperiri sporesc zestrea de valori a lumii.

 Chimist și bacteriolog, Pasteur este fondatorul microbiologiei moderne, precum şi a metodei de oprire a fermentaţiei care îi poartă numele – pasteurizare. În urma laborioaselor sale cercetări a descoperit vaccinul antirabic, fiind onorat cu numeroase distincții în semn de recunoaștere a meritelor deosebite ale studiilor sale, fiind ales membru în diferite foruri academice.

 

 

Noua emisiune de mărci poștale a fost realizată cu sprijinul documentar al specialiștilor Facultății de Biologie a Universității din București.

 

 

 

 

Sursa: Romfilatelia.
 

Modificat la: 2022-12-22 09:52:00
e-Cerere 544
e-Petiție