Relansare competiției ERA TALENT PLATFORM – EXCLUSIV REGIUNEA NORD-EST - Investiției 10 -

 

 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a relansat apelul dedicat cercetării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) aferent Investiției 10: Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM, exclusiv pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

 

Beneficiari:orice instituție de învățământ superior de stat civilă sau militară din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, care are calitatea de instituție organizatoare de studii de doctorat (IOSUD), poate depune o cerere de finanțare pentru regiunea de dezvoltare nord-est.

 

Centrul de orientare în cariera de cercetător trebuie să fie cofinanțat de universitate în proporție de 20% din valoarea finanțării.

 

Obiectivele investiției sunt:

 

-  Promovarea științei în rândul tinerilor și atragerea acestora spre cercetare;

 

-  Promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg;

 

- Asistarea cercetătorilor autohtoni în carieră și crearea de condiții favorabile integrării cercetătorilor care vin în România.

 

Beneficiarii competiției vor crea și vor utiliza platforma ERA TALENT PLATFORM ROMÂNIA ca punct de intrare pentru cariera de cercetător.

 

Finanțarea maximă acordatăeste de 750.000 EUR.

 

Durată proiect:cel mult 3 ani.

 

Cheltuielile eligibile sunt:cheltuieli cu personalul, de logistică, de deplasare, indirecte, cheltuieli cu obținerea sau reînnoirea certificării HRS4R, cheltuieli cu organizarea de evenimente și cheltuieli aferente managementui de proiect. La finalul proiectului, cei opt beneficiari vor continua finanțarea centrelor pe o perioadă de minimum 3 ani.

 

Depunerea cererilor de finanţare se poate face între 14 decembrie 2022 și 31 ianuarie 2023, pe platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro.

 

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Internet a ministerului AICI.

 

Modificat la: 2022-12-14 12:31:00
e-Cerere 544
e-Petiție