Performanța în activitatea de cercetare, premiată la INVENTICA 2022

 

 

Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare au demonstrat încă o dată excelența în activitatea de cercetare, reflectată la cea de-a XXVI-a ediție a Expoziției Internaționale de Invenții și la cea de-a XXVI-a Conferință de Inventică, INVENTICA Iași 2022, de la sfârșitul lunii trecute.

 


Peste 300 de invenţii brevetate şi în curs de brevetare, precum și proiecte de cercetare au fost expuse în cadrul acestui eveniment la care au fost prezente atât institute de cercetare, cât și universități din țară și străinătate, precum și alte instituții interesate.

 


Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare, INMA București a obținut șapte medalii de aur, șase de argint, două bronz precum și Premiul Special al juriului pentru Performanță în Activitatea de Cercetare.

 


Având cea mai veche şi prestigioasă activitate de cercetare în domeniul maşinismului agricol şi a tehnologiilor de mecanizare din România, INMA depune eforturi constante în crearea de noi tehnologii de mecanizare, instrumente şi echipamente tehnice compatibile şi competitive cu aria europeană de cercetare specifică conceptelor de agricultură durabilă şi securitate alimentară. INMA București se menține astfel și în 2022 în topul institutelor de cercetare românești, cu un total de 29 medalii de aur, 14 de argint, 4 de bronz, 5 Premii Speciale, câștigate la saloanele și expozițiile desfășurate până în acest moment.

 


Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000 București, a prezentat la Inventica 2022, 7 titluri, brevete care au îmbogățit palmaresul Institutului cu 5 medalii de aur și două medalii de argint. Institutul dezvoltă cercetări fundamentale și aplicative în domeniul optoelectronicii, chimiei analitice și ingineriei mecanice, aliniindu-se direcțiilor științifice vitale ale Spațiului European de Cercetare.

 


Încununarea participării Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA la Inventica 2022 s-a materializat prin obținerea a 13 medalii și diplome, dintre care 8 de aur și 5 de argint. De asemenea, Institutul, prin colectivele de cercetători și invenții participante, a obținut medalii și premii speciale, astfel:

  • Premiul Special al Salonului „Senior Inventor Prize”, acordat domnului prof.dr. Wilhelm Kappel;
  • două premii speciale acordate de Universitatea Politehnica București și ICECHIM;
  • o diplomă de excelență acordată de USAMB București;
  • trei diplome de excelență pentru „Mașină electrică cu magneți permanenți și întrefierconic”, „Sistem de aerare a apei pentru turbine hidraulice”, „Hiper project”.

 


Premiile obținute de INCDIE ICPE-CA reconfirmă aprecierea cercetărilor științifice desfășurate de institut și a excelenței în inovare și inventică.

 


În urma participării la salonul international INVENTICA 2022, delegației ICECHIM i-au fost acordate 5 medalii de aur ale salonului, o medalie de argint, premiul special din partea Forumului Inventatorilor Români, precum și alte premii din partea delegațiilor din țară și din străinătate participante la această manifestare.

 


ICECHIM desfășoară cercetări aplicative pentru realizarea de noi produse și tehnologii în ceea ce privește valorificarea bioresurselor, nanoștiințe și nanomateriale, protecția mediului și gestionarea durabilă a resurselor, creșterea competitivității produselor industriale, retehnologizarea și revitalizarea industriei chimice și petrochimice românești, precum și recuperarea, reciclarea și valorificarea subproduselor.

 


 

Modificat la: 2022-07-11 15:30:00
e-Cerere 544
e-Petiție