Încă un proiect al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Fizica Pământului a ajuns la final

 

Proiectul “Sistem complex de prevenire a exploziilor și incendiilor la instalațiile individuale de gaze în urma cutremurelor de pământ” a fost implementat de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Fizica Pământului și SC Electrovâlcea SRL, finanțat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 


Derulat pe o perioadă de 3 ani, proiectul a avut ca scop elaborarea și realizarea unui sistem care previne scurgerile necontrolate de gaze din conductele instalaţiei de utilizare a gazelor naturale avariate în urma cutremurelor majore.

 


Sistemul, cu capabilități de protejare a obiectivelor alimentate cu gaze naturale, măsoară intensitatea locală a cutremurului major, iar la atingerea unei valori considerată periculoasă pentru integritatea construcțiilor, transmite semnalul de comandă pentru închiderea gazelor prin electrovane.

 


Proiectul se bazează pe caracterul inovativ al invenției ce face obiectul cererii de brevet de invenție nr. 00744/27.09.2017, „Echipament complex de avertizare seismică a obiectivelor industriale cu decizie și confirmare locale”, publicată în OSIM RO-BOPI 3/2019.

 


Obiectivul proiectului constă în trecerea de la un sistem de avertizare existent validat în condiții de laborator, la atestarea lui în condiții relevante de funcționare, în mediu real industrial.


 

Modificat la: 2022-07-08 10:44:00
e-Cerere 544
e-Petiție