178 de ani de la transmiterea primului mesaj telegrafic, folosind codul Morse

 

 

“What hath God wrought” este mesajul care avea să schimbe pentru totdeauna fața comunicațiilor, transmis de excentricul Samuel Morse pentru prima oară, pe 24 mai 1844, din Washington către Baltimore, asistentului său, Alfred Vail.

 Născut lângă Boston, în 1791, Samuel Finley Morse, un elev mediocru, preocupat mai mult de pictură, decât de învățătură, nu dădea absolut niciun semn că avea să rămână în istoria umanității drept unul dintre cei mai renumiți inventatori.  

 Se spune că Samuel Morse, aflat pe puntea vasului care-l aducea din Europa, unde studiase istoria artei și trăgând cu urechea la discuția dintre doi călători care vorbeau despre posibilitatea transmiterii prin fire electrice a unor semnale, timp în care bătea cu vârful degetelor în punte ritmul unei melodii, a avut geniala revelație de a realiza un telegraf mult mai bun decât cele deja existente.

 "Către toți. Acesta este ultimul strigăt înainte de tăcerea noastră veșnică”, avea să sune ultimul mesaj transmis de către marina franceză, în 1997, folosind codul Morse, invenția pentru care Samuel a obținut brevetul în 1837 și care a fost folosită ca un standard internațional pentru comunicații maritime până în 1999, când a fost înlocuită cu sistemul de comunicare marină de mare frecvență, GMDSS.

  

Sursa poza Wikipedia.

by M.D.

Modificat la: 2022-07-08 10:29:00
e-Cerere 544
e-Petiție