Salt în viitor: Viziune pentru România 4.0, premieră absolută pe scena Bucharest Tech Week


Duminică, 19 iunie, ora 11:30, pe scena principală în cadrul Tech Expo by Bucharest Tech Week, Piața Constituției, Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, își va prezenta viziunea asupra celor patru domenii cheie ale ministerului pe care l-a preluat recent: digitalizare, inovare, cercetare și comunicații.

 

Prezentarea va fi o premieră, inspirată din modelul occidental de politici publice. Sebastian Burduja va răspunde provocărilor lansate de Radu Puchiu, director Aspen Technology & Society Program, și apoi întrebărilor presei și celor din public. 100% deschidere, 100% transparență într-un mesaj care își propune să arate susținere pentru cei care construiesc deja România viitorului prin tehnologie.

 


Radu Puchiu: „E foarte la modă acest cuvânt - digitalizare. Dar ce înseamnă exact, ce implică, cum se face? Acestea sunt lucruri care trebuie discutate cât mai des și explicate pe înțelesul tuturor. Este evident că multă lume își dorește servicii publice mai bune, dar cum se îmbină partea de strategie cu acțiunile concrete, unde măsurăm progresele, la ce rezultate să se aștepte?

 


Din acest motiv programul Technology and Society al Institutului Aspen România propune acest cadru neutru de dialog cu toți cei implicați, mai ales în gândirea viitoarelor politici publice în domeniu. Digital First, discuțiile despre automatizarea evenimentelor de viață sunt doar câteva exemple și mă bucură deschiderea pe care o avem în acest moment pentru a dezbate subiectul transformării digitale la nivelul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și al Autorității pentru Digitalizarea României. Sper ca aceasta să aducă mai multă claritate și răspunsuri la întrebările menționate.”

 


Sebastian Burduja: „Această prezentare a viziunii mandatului meu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării are două obiective. Pe de-o parte, să comunic viziunea mea asupra transformărilor necesare pentru România viitorului, care vor reuși doar dacă românii înțeleg și susțin această schimbare de paradigmă: suntem condamnați să facem saltul în viitor. Pe de altă parte, am ținut să urmez modelul din democrațiile avansate, unde așteptarea este ca un ministru la început de mandat să își prezinte public viziunea într-un discurs axat pe politici publice.

 


Mai mult, conceptul mă reprezintă. Ne vom vedea scena unui eveniment de referință pentru inovare și transformare tehnologică, pentru că locul nostru este alături de cei care generează schimbare, nu în birourile de la minister. În dialog cu Radu Puchiu și cu auditoriul, pentru că mandatul meu nu va fi un monolog, ci o permanentă dezbatere cu toți cei implicați.

 


Fiecare idee care va fi prezentată este inspirată din experiența din ultima lună și jumătate, pentru că mi-am dorit să fie o viziune realistă, nu o strategie scorțoasă, pe modelul hârtia suportă orice.”


 

Modificat la: 2022-06-17 11:45:00
e-Cerere 544
e-Petiție