OneOceanScience și importanța științei în abordarea schimbărilor climatice globale

 

 

Organizat de Institutul Francez de Cercetare pentru Exploatarea Mărilor, în parteneriat cu Institutul Național Francez pentru Dezvoltare Sustenabilă și Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică, evenimentul care are loc astăzi, 25 octombrie 2021, are ca principale obiective, atât reamintirea importanței științei care studiează oceanul, crearea unei mișcări internațioanle centrale în concordanță cu soluțiile oferite de comunitatea științifică, cât și crearea de noi legături între membrii comunității științifice mondiale din domeniu.

 

Printre cele peste 30 de institute de cercetare participante, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină Geoecomar, participă cu un material filmat care subliniază importanta științei în cercetarea sistemelor fluviu – mare.

 

Turul digital al oceanului, precum și o serie de materiale video, postări pe rețele de socializare și interviuri, sunt menite să atragă atenția asupra importanței pe care știința o are în abordarea schimbărilor climatice globale. .

 

Un rol important în desfășurarea evenimentului revine institutului italian Instituto Di Scienze Marine, care va prezenta un material video intitulat ”The future of Venice: high water with a view to a progressive rise in sea level” - “Viitorul Veneției: nivel înalt al apei mării, cu perspectivă în creștere”

 

De asemenea, în data de 5 noiembrie 2021, inițiativa OneOceanScience va deschide „Ziua acțiunii pentru ocean” din cadrul Conferinței ONU pe marginea schimbărilor climatice globale COP26 de la Glasgow. În condițiile în care oceanul planetar absoarbe aproximativ 25% din totalul emisiilor de dioxid de carbon, degradarea sa rapidă este unul din subiectele de pe agenda Conferința COP26.

 

Modificat la: 2021-10-26 00:17:00
e-Cerere 544
e-Petiție