Mesajul doamnei Monica Cristina Anisie, Ministrul Educației și Cercetării cu ocazia Zilei cercetătorului și proiectantului din România

 

 

"Astăzi, cu ocazia celebrǎrii „Zilei cercetătorului și proiectantului din România”, am acceptat cu bucurie invitația Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice - ICSI Râmnicu Vâlcea, care, în acest an, sărbătorește împlinirea a 50 de ani de la înființare.

 

Am fost onorată ca alături de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și în prezența doamnei vicepremier, Raluca Turcan, a ministrului fondurilor europene, domnul Marcel Ioan Boloș, precum și a directorului general al institutului, dr. fiz. Mihai Varlam, să asist la lansarea a două proiecte importante de infrastructură de cercetare în cele două domenii-tradiție pentru ICSI Râmnicu Vâlcea - tehnologii izotopice și procese criogenice.

 

Institutul vâlcean este un adevărat suport științific pentru domeniul nuclear, precum și pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiilor bazate pe hidrogen în țara noastră. A fost de un real interes să pot vizita diverse laboratoare din cadrul institutului (de hidrogen, tritium și laborator criogenie), iar după ce am cunoscut și câțiva dintre membrii echipei de cercetători, sunt convinsă că ICSI Râmnicu Vâlcea dispune de toate condițiile pentru a deveni un centru de cercetare-dezvoltare internațional și un lider regional recunoscut în realizarea și promovarea de tehnologii eficiente pentru atingerea obiectivelor noii strategii energetice a țării, a creșterii calității mediului, vieții și a securității alimentare.

 

Felicit întreaga echipă a ICSI Râmnicu Vâlcea! La mulți ani și multe realizări în domeniul cercetării!"

 

Sursă facebook Monica Cristina Anisie: https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/posts/375012050501945

 

 

 

Modificat la: 2020-11-20 10:03:00
e-Cerere 544
e-Petiție