Ministrul Nicolae Hurduc a participat la Conferința „Constantin I. Angelescu- personalitate de prestigiu a științei, educației și civilizației românești. 150 de ani de la naștere”

 

Ministrul cercetării și inovării, Nicolae Hurduc, a participat în decursul zilei de ieri, 10 iunie, la Conferința „Constantin I. Angelescu- personalitate de prestigiu a științei, educației și civilizației românești. 150 de ani de la naștere”, eveniment ce a avut loc la Academia Oamenilor de Știință din România.

 

Evenimentul a reprezentat un elogiu adus lui Constantin I. Angelescu, o personalitate marcantă care și-a pus semnificativ amprenta asupra vieții academice și publice românești  din prima jumătate a secolului al XX-lea. Una dintre cele mai importante măsuri luate de acesta a fost reformarea, modernizarea și alinierea învățământului românesc la standardele europene ale vremii, decizie luată din calitatea de ministru al instrucțiunii publice. Concret, acesta a promovat la nivelul Constituției din anul 1923 o serie de reforme în educație care prevedeau libertatea învățământului, obligativitatea şi gratuitatea învățământului primar, instituind deopotrivă examenul de bacalaureat.

 

Modificat la: 2019-06-11 17:10:00
e-Cerere 544
e-Petiție