Ministrul Cercetării și Inovarii a vizitat Argeșul

 

Ministerul cercetări și inovării, Nicolae Hurduc, a efectuat o vizită de lucru în jud. Argeș.

 

În deschiderea vizitei, ministrul Hurduc a participat la ceremonia organizată de Primăria Piteşti  cu prilejul împlinirii a 631 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului, festivitate ce face parte din ansamblul de manifestări organizate cu prilejul “Zilelor Municipiului Pitești”, ediția a 27-a.

 

În cadrul vizitei efectuate în Argeș au fost vizitate Institutul pentru biotehnologii in horticultură de la Ștefănești și Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni.

 

La Ștefănești, a fost făcută o analiză a situației în care se află Institutul și s-au stabilit direcțiile de urmat pentru ca această importantă instituție de cercetare sa depășească situația dificilă în care se află.


In cadrul întâlnirii pe care ministrul Hurduc a avut-o cu conducerea Institutului de Cercetări Nucleare, principala temă de discuție a reprezentat-o materializarea proiectului ALFRED, unul dintre cele mai importante proiecte de cercetare din România, ce vizează realizarea unui reactor nuclear de generație lV.

 

Pe tot parcursul vizitei, ministrul Nicolae Hurduc a fost însoțit de președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca.

 

 

 

Modificat la: 2019-05-21 11:12:00
e-Cerere 544
e-Petiție