Ministrul Nicolae Hurduc s-a intalnit, la Iasi, cu peste 600 de elevi si profesori

 

Ministrul Cercetarii si Inovarii, Nicolae Hurduc, s-a intalnit sambata, 17 noiembrie, la Iasi, cu participantii la cea de-a VI-a editie a Concursului de Chimie în Ingineria Chimica şi Protectia Mediului „Acad. CRISTOFOR SIMIONESCU”.

 

Organizat de Facultatea de Inginerie Chimica şi Protectia Mediului „CRISTOFOR SIMIONESCU” din cadrul Universității Tehnice „GHEORGHE ASACHI”din Iași, Concursul „Acad. CRISTOFOR SIMIONESCU” a avut drept scop  crearea unei atmosfere competitive, care să permită descoperirea şi promovarea tinerilor elevi pasionați de chimie şi chimie aplicată în inginerie şi protecția mediului. De asemenea, concursul a oferit elevilor posibilitatea de a‐şi verifica cunoştințele din domeniul chimiei şi chimiei aplicate într‐un cadru competițional şi concurențial.

 

În timpul desfăşurării concursului,cadrele didactice au fost invitate să participe la un workshop în cadrul căruia au avut loc discuţii menite să evidenţieze problemele cu care se confruntă învăţământul preuniversitar legate de obiectul chimie. Scopul principal al acestui workshop a fost acela de a întări legăturile dintre cele două forme de învăţământ, facilitând astfel continuarea pregătirii elevilor în domeniul vizat. Participarea la concurs a fost gratuită iar elevii care au obținut  premii sau mențiuni la Concursul „Acad. Cristofor Simionescu” vor fi scutiți de taxa de înscriere la concursul de admitere organizat de Facultatea de Inginerie Chimică Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”

 

La concurs au participat 560 de elevi insoțiți de 108 cadre didactice.

 

 

Modificat la: 2018-11-19 17:15:00
e-Cerere 544
e-Petiție