Secretarul de Stat în Ministerul Cercetării și Inovării, Ciprian Preda, a participat la European Startup Summit la Sofia

 

Evenimentul ce avut loc pe 15 noiembrie și-a propus promovarea oportunităților de finanțare europeana a rețelelor prin factorii cheie de decizie și cu sprijinul liderilor din sectorul tehnologiei atat din cadrul UE, cat mai ales din Europa Centrală și de Est și din Balcanii de Vest, precum și perspective reale în ceea ce privește construirea unui startup de succes.

 

Startup-urile pot contribui la transformarea economiei și societății din ambele regiuni, prin crearea de locuri de muncă atractive. In acest context, întreprinderile noi continuă totusi să facă față provocărilor care le împiedică să-și realizeze întregul potențial, cum ar fi fragmentarea eforturilor de a le sprijini, birocrația și investițiile insuficiente. Prin urmare, este nevoie de un efort comun pentru a îmbunătăți ecosistemele de initiere în ambele regiuni, pentru a oferi un mediu favorabil inovării și pentru a permite întreprinderilor mici și mijlocii să se extindă și să participe pe piața unică digitală a UE.

 

Mariya Gabriel, comisar pentru economia și societatea digitală, in cadrul Comisiei Europeane a declarat: “Sunt deosebit de încântata să găzduiesc Summit-ul Startup Europe din acest an din Sofia, cu un accent special pe Europa Centrală și de Est și pe regiunea Balcanilor de Vest. Summit-ul a inclus discuții tematice și a prezentat solutii pentru a conecta potențialul, dinamismul și creativitatea din regiunile interesate cu inițiativele politice ale UE. Un exemplu pertinent este Agenda digitală pentru Balcanii de Vest, lansată în luna iunie la Sofia alaturi de liderii Balcanilor de Vest, menită să sprijine partenerii regionali în demersul transformării digitale și să aducă beneficii și oportunități cetățenilor și întreprinderilor ".

 

La acest eveniment au mai participat Boiko Borissov, prim-ministru al Bulgariei, Ana Brnabić, prim-ministru al Serbiei, Zoran Zaev, prim ministru al Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei, Duško Marković, prim ministru din Muntenegru, Tomislav Donchev, viceprim-ministru al Bulgariei și Simon Schaefer, fondator și CEO al fabricii Anja Monrad.

 

Secretarul de Stat Ciprian Preda alaturi de omologul sau Manuela Catrina din cadrul MCSI a avut o intalnire in format restrans cu comisarul european Maryia Gabriel, ocazie cu care a discutat despre asteptarile comisarului, pe perioada presedentiei Romaniei la Consiliul UE, vis-a-vis de agenda digitala.

 

Modificat la: 2018-11-17 12:19:00
e-Cerere 544
e-Petiție