Conferința finală a Programului RO-14 „Cercetare în Sectoare Prioritare”

Română | English

 

În data de 14 decembrie 2017, a avut loc la Cluj-Napoca conferința finală a Programului RO-14 „Cercetare în Sectoare Prioritare” care a atestat prin vocea participanților succesul programului şi rezultatele sale social inovatoare in cele patru arii științifice abordate (mediu şi schimbări climatice, energie regenerabila, sănătate și siguranță alimentara și științe socio-economice si umaniste).

 La eveniment au participat promotorii de proiecte și partenerii acestora din țară şi străinătate, partenerii de program din statele donatoare (Consiliul Norvegian al Cercetării şi Centrul Islandez pentru Cercetare), reprezentanți ai Punctului National de Contact, membrii Comitetului de Program, Operatorii de Program ai programelor de cercetare finanțate prin fonduri norvegiene/SEE din Uniunea Europeană, precum și alți Operatori de Program din România. Evenimentul s-a adresat unui număr de aproximativ 100 de participanți implicați in Program prin activități de cercetare sau coordonare.

 

În decursul unei zile de prezentări și intervenții au fost inventariate rezultatele finale ale programului și-au fost făcute cunoscute participanților cele mai bune realizări și progrese obținute în direcția intensificării cooperării în domeniul cercetării dintre România, Norvegia și Islanda.

 

Proiectele prezentate au pus în evidență contribuția granturilor SEE la creșterea capacității de cercetare și a accesului mai larg la rețelele europene de excelență, cu un accent special pe sustenabilitatea finanțării proiectelor.

 

Cu această ocazie a fost anunțat si viitorul program finanțat de Mecanismele Financiare-Granturi SEE și Granturi norvegiene pentru perioada 2014-2020 in sprijinul continuării și extinderii colaborării în domeniul cercetării și inovării între România și statele donatoare.

 

Agenda conferinței finale este prezentată mai jos alături de o galerie de imagini.

 

Agenda conferinței

 

Galerie fotografii

Modificat la: 2018-01-11 17:40:00
e-Cerere 544
e-Petiție