S-a lansat apelul pentru Asistența Europeană pentru Achiziția de Inovare (European Assistance for Innovation Procurement - eafip)

 

Comisia Europeană a lansat inițiativa „Asistență Europeană pentru Achiziția de Inovare” care are ca scop informarea autorităților publice/autorităților contractante despre cele două instrumente din cadrul programului H2020 „Pre-Commercial Procurement” (PCP), care sprijină achiziția de soluții inovative noi din cercetare-inovare înainte ca acestea să fie comercializate și „Public Procurement of Innovative Solutions” (PPI), care pot stimula inovarea prin aducerea pe piață mai devreme a unor soluții comerciale inovative.

 

Directiva 2014/24/EC prevede la art. 31 procedura „Parteneriatul pentru inovare” care are ca obiectiv identificarea unui produs, serviciu inovator sau a unor lucrări inovatoare care nu poate fi satisfăcută prin achiziționarea celor care sunt deja disponibile pe piață.

 

Pentru detalii, apel pentru asistență, cursuri online, cursuri de formare și alte evenimente ce pot fi organizate la cerere într-un stat membru: www.eafip.eu

 

.

Modificat la: 2016-10-19 17:53:00
e-Cerere 544
e-Petiție