JPI AMR Competiţii in pregatire

 
Dinamica transmiterii
 
Deschiderea în ianuarie 2016
 
 
JPIAMR este dedicată "One Health", în care, mai multe discipline lucrează împreună pentru a identifica și caracteriza determinanții care contribuie la răspândirea rezistenței la antibiotice la și între diferite rezervoare: animale, mediu şi oameni.
 
 
Investigarea complexă biologică și studiul  factorilor epidemiologici care favorizează fenomenul de selecție și de transmitere a rezistenței la antibiotice este crucială pentru a elabora măsuri preventive pentru a aborda această amenințare la adresa sănătății publice. JPIAMR intenționează să lanseze un apel cu titlul:
“Să descoperim dinamica de transmitere și selecție a rezistenței antimicrobiene (AMR) la nivel genetic, bacterian, animal, uman, social şi de mediu în scopul de a proiecta și de a elabora măsuri preventive și intervenţionale pentru a controla transmiterea rezistenţei”.
Acest apel ERA NET COFUND, cu peste 20 de țări participante se va deschide în ianuarie 2016 și va sprijini rețelele de cercetare multidisciplinare pentru realizarea unor studii complementare şi de colaborare, cu rolul de a descoperi dinamica de selecţie și transmitere a rezistenței antimicrobiene şi de a înțelege mecanismele care contribuie la răspândirea rezistenței
 
 
Pentru mai multe informaţii puteţi vizita pagina de web JPIAMR:
 
Va rugam sa ne comunicati opinia dvs. cu privire la oportunitatea participarii  noastre la aceasta competitie (argumentand cu minim 3 lucrari publicate de specialisti romani in domeniu).
Adresa de email pentru corespondenta: ioana.ispas@ancs.ro
Modificat la: 2015-07-24 12:14:00
e-Cerere 544
e-Petiție