15 institute de cercetare si firme inovative romanesti prezente la Hannover Messe, cel mai mare targ de tehnologie industriala din lume, in 4-8 Aprilie 2011

Cercetarea, dezvoltarea și inovarea romanească sunt prezente la Târgul Internațional de la Hanovra 2011 – Hannover Messe – prin standul organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică în perioada 4-8 Aprilie 2011.

Hannover Messe este cel mai mare târg de tehnologie industrială din lume. Anul acesta participă peste 6500 de firme din 65 de țări, care au la dispoziție 220 000 metri pătrați de spațiu expozițional. Cea mai puternică prezență este cea a Germaniei, urmată de China, Italia, Franța, Turcia și Elveția.

Franța este invitatul special al Târgului de la Hanovra 2011, fapt marcat prin participarea la deschiderea manifestării a cancelarului german Angela Merkel și a premierului francez Francois Fillon.

Conceptul cheie al evenimentului  este “eficiența inteligentă” (smart efficiency). Târgul este organizat în jurul a 13 teme majore care acoperă întreaga zonă industrială, iar noutatea acestei ediții este introducerea categoriei “Soluții metropolitane”, care se concentrează asupra găsirii de soluții și tehnologii pentru infrastructura urbană.

Din partea României participă 15 institute de cercetare și firme inovative care prezintă peste 30 de produse, echipamente și tehnologii.

O parte dintre institute sunt participanți tradiționali, ca de exemplu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie, Institutul de Cercetări Electrotehnice – ICPE sau Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie.

Alături de ele, la ediția din acest an participă cateva firme inovative, care au aplicat în producție rezultatele cercetării românești, cum sunt SC OMNI TEC SRL Craiova, Fundația PANCUANTIC sau SC IPA SA CIFATT Craiova.

La standul ANCS este expus în premieră un electromagnet sextupol complet operațional realizat de ICPE-CA, care va pleca de la Hanovra direct la Institutul Julich pentru testare. Sextupolul este realizat pentru proiectul internațional FAIR (Facility for Antiproton and Ion Research) în care ICPE-CA este partener.

Lista

Modificat la: 2011-04-11 12:13:00
e-Cerere 544
e-Petiție