COST

European COoperation in the field of Scientific and Technical Research


COST este instrumentul European prin care este sprijinita cooperarea stiintifica si tehnica a cercetatorilor din Europa.


COST a fost initiat in anul 1971 la Conferinta Ministeriala de la Bruxelles, iar Romania a devenit tara membra in anul 1997 in urma deciziei Conferintei Ministeriale de la Praga. Inca de la inceputul functionarii COST, Comisia Europeana a avut un rol aparte in dezvoltarea si coordonarea acestui cadru de lucru european.


In prezent structura COST are in componenta 36 de state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Republica Macedonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania , Serbia, Republica Slovaca, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia,  United Kingdom, fosta Republica Iugoslava a Macedoniei si un stat asociat: Israel.


Actiunile COST au ca scop coordonarea la nivel european a cercetarilor realizate pe plan national.


Misiunea COST este de a consolida cooperarea  in domeniile cercetarii stiintifice si tehnice din Europa prin sustinerea colaborarii si a interactiunii cercetatorilor europeni.


COST ofera sprijin financiar pentru eforturile de cooperare a grupurilor stiintifice din toata Europa si de coordonare a acestor retele de cercetare numite "Actiuni".


Fondurile vor acoperi costurile retelelor de cercetare, cum ar fi: conferinte, ateliere de lucru, seminarii, intalniri, etc.


ANUNT PRIVIND PROPUNERI DE ACTIUNI COST

Modificat la: 2011-06-16 00:00:00
e-Cerere 544
e-Petiție