ELI nuclear physics

In Romania vor fi investiti aproximativ 300 de milioane de euro, din finantare europeana, pentru realizarea ELI Nuclear Physics, cel mai mare centru stiintific international din estul Europei, parte a proiectului Extrem Light Infrastructure (ELI). Acesta va fi localizat la Magurele, langa Bucuresti. Prin acest proiect, incepand cu acest an, in colaborare cu Cehia si Ungaria, România va dezvolta cel mai puternic LASER din istorie si va dezvolta tehnologii superioare celor ale Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara (CERN - European Organization for Nuclear Research).

 

Cu un puternic impact pozitiv, economic si social, acesta va deschide noi oportunitati pentru stiinta, tehnologie si industrie.

Extreme Light Infrastructure este un proiect european prioritar, ce reuneste 13 tari europene si care materializeaza initiativa de a construi in Europa cel mai puternic laser de pana acum. Proiectul va fi dezvoltat pe trei paliere principale ce vor fi localizate in cele trei tari semnatare ale Memorandumului.

mai multe

Modificat la: 2016-03-18 10:11:00
e-Cerere 544
e-Petiție